Hot-stone massage heeft een lange geschiedenis. In Engeland werden stenen in de wintermaanden gebruikt voor het verwarmen van koude lichaamsdelen. In China, op het platteland worden de stenen gebruikt bij behandeling van reuma, bloeduitstortingen en spier- en gewrichtsklachten. De Amerikaanse Indianen gebruiken de warme stenen met kruiden om de gezondheid te bevorderen. Ook in Nederland worden steeds meer hot-stone massages gegeven met verschillende achterliggende gedachten.
Ik heb ervoor gekozen deze behandeling aan huis te geven, in een rustige omgeving met voldoende tijd en aandacht. De sfeer kan men zelf bepalen door de meegebrachte muziek. De geuren die ik gebruik zijn op basis van natuurlijke etherische oliën
Ik probeer een totaalbehandeling te geven; de afwisseling van manuele massage en masseren met warme stenen geeft een optimale doorbloeding waardoor ontspanning en een relaxed gevoel optreden. In de behandelingen zijn twee pauzes opgenomen van ongeveer 5 minuten, waarin het gewicht en de warmte van de stenen optimaal ervaren worden. De totale behandeling van de gehele achterzijde duurt ongeveer anderhalf uur, inclusief een kopje thee of koffie om even bij te komen. Ik raad mensen aan om na de hot-stone behandeling even niets meer te moeten en ook thuis door te gaan met ontspannen.


De stenen die voor Hot-Stone massage gebruikt worden zijn over het algemeen lava of basaltstenen. Dit is een hard en ijzerhoudend vulkanisch gesteente van hoge dichtheid. Ze houden daarom de warmte goed vast. De stenen komen uit een warm waterbad en hebben een temperatuur van circa 45 a 50 graden.

 

hotstones

effect van Hot-stone

  • Verlicht spanning en geeft energie
  • Draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam
  • Stimuleert de organen
  • Verbetert de doorbloeding
  • Voert de afvalstoffen af
  • Brengt het lichaam in balans

 

Ga naar boven